Jdi na obsah Jdi na menu
 


Filip Remunda - Blanka Vikusová

Filip Remunda,*5.5.1973 - herec

 

Filip Remunda absolvoval v roce 1990 střední průmyslovou školu elektrotechnickou, obor sdělovací technika a radiokomunikace. Po maturitě příležitostně pracoval v zahraničí. Na cestě do Indie a Íránu natáčel první dokumentární filmy osmimilimetrovou kamerou. V roce 2005 absolvoval katedru dokumentární tvorby na FAMU v dílně Karla Vachka. V průběhu studia byl na stáži v Sam Spiegel Film and Television School Jerusalem a na workshopu Zellig Film School Bolzano. Přednášel na mezinárodním filmovém semináři ROBERT FLAHERTY v USA. S Vítem Klusákem natočil dokumentární hyperkomedii Český sen a už několik let spolu spravují filmovou společnost Hypermarket Film s. r. o. Je spoluzakladatelem Institutu dokumentárního filmu (IDF), občanského sdružení zaměřeného na podporu nezávislého a autorského dokumentárního filmu v Čechách a východní Evropě. IDF spolupracuje s předními evropskými organizacemi, vzdělávacími institucemi, televizními stanicemi, distributory, režiséry a producenty. Provozuje interaktivní portál Dokumentární internet.

Autor:matejhruska

zdroj osobnosti,cz

Blanka Vikusová,*23.5.1925 - 23.8.2011 - herečka

 

Po absolvování Pražské konzervatoře nastoupila nejprve v jihlavském Horáckém divadle a v roce 1949 spoluzakládala pražské Divadlo S. K. Neumanna, dnes Divadlo pod Palmovkou. Herecky zde vystupovala v dílech české a světové klasiky.

Jde o bývalou manželku herce a režiséra Stanislava Remundy a babičku režiséra Filipa Remundy.

Herecká filmografie

  • 1994 Saturnin
  • 1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
  • 1987 Ohňostroj v Aspern (TV film)
  • 1979 Dnes v jednom domě (TV seriál)
  • 1979 Poslední koncert (TV film)
  • 1975 Chalupáři (TV seriál)
  • 1974 Princ Chocholouš (TV film)
  • 1972 Dvě věci pro život
  • 1967 Změny a proměny
  • 1958 Aby nebyli sami

zdroj Wikipedie,cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář